STUDIETUR DEL 3:  Er det mulig å finne stillhet der det er kaos?

STUDIETUR DEL 3: Er det mulig å finne stillhet der det er kaos?

Ro: Jeg observerte i dag hvordan vinden tok tak i trær og busker rundt meg. Akkurat når jeg hadde funnet roen her i solen. Nå var alt perfekt! Og så kommer denne vinden og skal ødelegge det hele . Jeg hadde fortjent å nyte stillheten og roen, mens solen varmet opp en iskald Vestlands-kropp. Arh! Typisk! Tenkte jeg. Men så slo det meg. Dette symboliserer mye av livet. For det første så vet vi ikke en dritt om hvordan de neste minuttene, timene eller dagene skal bli. Om du ikke er Snåsamannen eller noe da. Og for det andre så må vi «ta livet som det faller seg». Vi har null kontroll. Så da må en kanskje bare nyte dette øyeblikket da mens vi har det, for så å ta unna en storm eller to. For det kan vi godt klare, om vi har vært flinke til å lytte og tatt hensyn til det vi trenger. Det meste går over. Dagen har vært strålende likevel. Jeg har observert den og akseptert den. Når regnskapet er gjort opp, så går jeg definitivt i pluss.

IMG_9380

REISEN: For meg var dette en mental reise. Det høres spesielt ut, men en plass å fylle opp lageret mitt for å at unna det som kommer i hverdagen hjemme. Jeg tror nesten det kan sammenlignes med valg av riktig kosthold etter en hard treningsøkt. Kroppen gir beskjed. Denne gaven har jeg fått etter den berømte smellen. Jeg kan ikke lure kroppen lenger, for den vet hva den trenger og protesterer om jeg ikke tar hensyn. Til og med mine nærmeste vet dette, og aksepterer det. Nå gleder jeg meg til å bruke tiden og energien min på de jeg er glad i. Jeg er bevisst på hva jeg ønsker å bruke tiden min på, og hvordan jeg skal disponere den tiden best mulig. På lik linje som ledere i en hvilken som helst bedrift må prioritere beinhardt etter både økonomi og strategi.

IMG_9359

HJEM: Så da er denne reisen ved veis ende. Hva har jeg lært? «Hakuna Matata!» : no worries! Det meste ordner seg. Noen ganger tar det mer tid enn andre ganger, men ha tillit til at livet blir som det blir. Uansett vær og vind.  Jeg tenker likevel at en har lov å ta styringen over eget liv. Hva ønsker jeg? Hvordan? Og hvorfor? Hva ønsker jeg skal skje? Hva skal ikke skje?  Verdiene mine står støtt; Ærlig, ekte og lidenskapelig. Og noe av det jeg brenner aller mest for er å overføre min kompetanse og erfaring til næringslivet, ledere og team og sørge for å implementere og integrere gode verdier på arbeidsplassen. Dette gjør jeg i dag, men jeg vil gjøre enda mer av det. Oppfordring: Ansatt? Spør din sjef om verdiene der du er ansatt. Er du en leder? Sørg for å få på plass gode verdier i din bedrift. Fremtidens bedrifter med gode verdier vil være vinnerne. Punktum.  I neste uke holder jeg foredrag for Fagforbundet, og det gleder jeg meg stort til. Noe av det viktigste jeg formidler i mitt foredrag er hva verdier har gjort på godt og vondt med mitt liv. Så er spørsmålet: Kan jeg finne stillheten hjemme der det hektiske livet er? Ja. Stillheten finner en alle steder. En må bare ta seg tid.

fugleperspektiv

 

Ønsker deg en helg etter dine ønsker og behov,

 

Alt godt

Lisbeth

Ps. Om en stund skal jeg på audition… det er en helt annen story 😉

About the author

Lisbeth A. Spies er utdannet Markedsøkonom fra BI, og snart ferdig sertifisert NLP Coach. Hun har erfaring som leder fra ulike bedrifter de siste 10 årene, sist som daglig leder for Haugesund Sentrum.