STUDIETUR DEL 2: Et hundeliv

STUDIETUR DEL 2: Et hundeliv

RO: Jeg har definitivt funnet roen her i vakre Elda. Tiden står stille, og jeg trenger for så vidt ikke å forholde meg til noe som helst. Ingen krav eller forventinger. Ingen som maser. Jeg står opp, ser ut av vinduet og går ned for en god kopp pulverkaffe. Til og med den smaker fantastisk her. Et relativt enkelt liv. Men små gleder i hverdagen gir påfyll. En enkel skive med tomater og olivenolje smaker himmelsk . Jeg føler meg takknemlig.

IMG_9348
Tomater

TID: hva skjer med oss når det ene aktiviteten overlapper det andre? Hvordan lever vi livet vårt da egentlig? Jeg hadde en diskusjon i dag om det å være ambisiøs. Problemet til de (oss) som lever et ambisiøst liv er at vi er det ALLTID, uansatt rolle eller funksjon. Om det gjelder som «foreldrekontakt» på skolen, «dugnadsansvarlig» i velforeningen eller «ansattesrepresentant» på jobben. Vi går «all-in» uansett hva. Noen ganger kan en med fordel trekke seg litt fysisk vekk fra situasjoner og tenke høyt med seg selv: hva holder jeg på med nå? Er dette viktig for meg? Hva om jeg bare ER her, og så ser vi hva som skjer? Jeg er overbevist om at en kan spare mye på kruttet ved å være litt mer passiv i eget liv. Ikke gå inn i alle diskusjoner, ta del i alle beslutninger eller organisere hver minste ting. Det kommer til å gå bra likevel! Det handler ikke om å være arrogant, kynisk eller overlegen, for det er noe helt annet. Men å se på hele situasjon, som en film på et lerret, for så å bekrefte en tilstedeværelse med kroppsspråket og kanskje et blikk. Jeg er overbevist om at en sparer mye energi på dette. Og fordelen er igjen at en kan bruke energien der det er viktigst. Hva er viktigst for deg?

Ta styringen i ditt eget liv! Ingen andre gjør det for deg, dessverre.

VÆRET: Så var det dette med været da. Hvorfor er vi så opptatt av det? Hva er det med dette været? Været kommer og går, og vi kan ikke gjøre noe med det. Likevel så bruker vi sykt mye energi på å mene, snakke, vurdere og studere det i tide og utide. Selv her i Spania? Jeg hadde aldri trodd at været skulle bekymre meg så sykt mye. Men det handler kanskje om en forventning om noe? Og en forestilling om at det skulle være sånn og sånn. Jeg hadde til og med planlagt at været skulle være strålende! For med en liten koffert som skulle passe inn i Ryan air opplegget, så måtte jeg være nøye. Og da pakket jeg selvfølgelig en syden-koffert. Bikini, sandaler, tynne kjoler, shorts og singlet. Ambisiøs som jeg er slang jeg med meg ei yoga bukse og en hettegenser, for trene skulle jeg! Min tid. Og jeg har all verdens tid. Men.. Her mistet jeg kontrollen. Været ble elendig. Kaldt, vind og regn. Pokker! Gidder ikke å dele disse elendige «instamoments» med noen. Makan! Men er det ikke sånn livet er da? Himla uforutsigbart. Og er det ikke litt deilig å slippe kontrollen? Akespetere at noen ting kan en faktisk ikke gjøre noe med.. ha tillit til det som skjer, og la være å bruke energien på å snakke om været som om det er «leve eller ikke leve».

Det fleste bekymringene blir det ingenting av. I dag skinner solen!

IMG_9364
Sitrontre

HUNDELIV: Jeg elsker hunder. Og det er morsomt å observere de. Hvordan de lever, responderer, følger med og lystrer. «For et hundeliv» sier vi. Kanskje vi har noe å lære av hundene? Kanskje ikke ta så alvorlig på ting? Sette pris på de små gledene i hverdagen. De vi bryr oss om. Oppmerksomheten fra sjefen, eller være den sjefen som «ser» hver og en av sine. Gi belønning til de som fortjener det, og vise takknemlighet for det vi får.

IMG_9373
Hundeliv

I morgen vil jeg nyte min siste dag her. Jeg skal spise, hvile og være takknemlig – uansett vær eller vind. Det blir som det blir. Og jeg skal gjøre noe bra ut av det.

 

Kan vi finne ro og stillhet der det ellers så hektiske livet er? To be continued..
Ønsker med dette en nydelig kveld

klem
Lisbeth

About the author

Lisbeth A. Spies er utdannet Markedsøkonom fra BI, og snart ferdig sertifisert NLP Coach. Hun har erfaring som leder fra ulike bedrifter de siste 10 årene, sist som daglig leder for Haugesund Sentrum.