STUDIETUR, DEL 1: Utviklende eller innviklede?

STUDIETUR, DEL 1: Utviklende eller innviklede?

VALG: Jeg tok et bevisst valg i starten på året at jeg nå skulle investere mer i egentid og det som kalles for «selvutvikling». Når man er en relativt ekstrovert person og engasjert i alt og alle, så kan det ofte bli for mye av det gode.

Etter at jeg gikk på en smell for fire år siden er jeg blitt mer bevisst på hva jeg trenger og ikke trenger i livet mitt.  På godt og vondt. For det er klart at det er vanskelig å endre på noe som har vært et fast mønster i livet i nesten 40 år.

Så hvordan giør man det? Jeg begynte forsiktig å lytte til kroppen min. Og mest av alt hjertet. Hodet og tankene hadde jeg lystret hele livet, og for å bryte et mønster må en også  gjøre noen endringer. Det er ikke alltid de trenger å være så store, men en liten justering kan gjør nok til at du lurer hjernen litt..

IMG_9341

STILLHET: Så da kjente jeg altså på viktigheten av egentid, stillhet og muligheter for refleksjon. Stillhet har blitt et verktøy for meg til å øke kapasiteten og energien min på jobb og til familien min. Jeg vet at dager som er travle både på jobb og hjemme kan sluke energien og overskuddet..

Dette er det nok mange som kjenner igjen. Men jeg tror hovedutfordringen hos mange ligger i det at en lar dager, uker og måneder passere i et mønster som en ikke ønsker å være i. Uten at en kjenner etter hva som er viktig for en selv.

IMG_9343

SPANIA: I denne omgang gikk da altså «selvutviklings-turen» til min gode venn Frode, som bor utenfor Alicante i Spania. Jeg tenkte at her kan jeg kombinere det å besøke en god venn og mentor med sol og sommer, jobb og «selvutvikling». Og STILLHET. For den finner jeg her.

Livet er uforutsigbart pleier jeg å si. I tider der du selv har kapasitet, så kan energien din eller overskuddet ditt være til nytte og hjelp for andre. Derfor er det viktig for meg å investere i verktøy som gjør at jeg får nettopp dette overskuddet. Andre bedrifter kjøper maskiner, kurs eller annet for å effektivisere driften. Jeg trenger dette. Ro.

Jeg elsker å jobbe med kunder som gir meg tillit til å la meg løse deres utfordringer, og som igjen viser sin takknemlighet overfor meg. Det gjør meg utrolig ydmyk og stolt.  Det å kunne gå inn i en bedrift og se hvert enkelt menneske, finne deres styrker og svakheter, og ikke minst viktige verdier. For så implementere dette inn under en felles visjon, plan og strategier. Det gir igjen en form for selvutvikling for den som har evne og kapasitet til å gi. Sånn er livet! Og det er fint. Men det kan helt klart til tider være både krevende og innviklede… For den som står i det.

IMG_9344

Og så var det dette med sol og sommer..

To be continued….

Varm klem

Lisbeth

About the author

Lisbeth A. Spies er utdannet Markedsøkonom fra BI, og snart ferdig sertifisert NLP Coach. Hun har erfaring som leder fra ulike bedrifter de siste 10 årene, sist som daglig leder for Haugesund Sentrum.