Noen ganger trenger man bare et godt råd..

Noen ganger trenger man bare et godt råd..

Det har nå gått en hel måned siden Raadet by Spies gikk «online». Og for en måned! Livet har vanligvis oppturer og nedturer, men for min del har denne måneden vært en eneste stor opptur. Jeg er også forberedt på det motsatte, men akkurat nå nyter jeg øyeblikket. Alle heiaropene og all støtten. Takk! Jeg tar det med meg i gode og mindre gode dager.

For det var absolutt knyttet en stor spenning til lanseringen. Ikke minst det å gå ut i offentligheten med noe en har bevart langt inni hjertet sitt. Dette har vært mine tanker og min prosess. Noen ganger er det kun her vi vil holde på skattene våre. I mitt tilfelle måtte prosessen gå sin gang i mitt tempo, internt i mine følelser og i mine tanker, før jeg eventuelt ville driste meg til å prøve det ut for folk i mine omgivelser. Ved å teste ut en ide eller et konsept på den måte vil en få det siste kicket og bekreftelsen på usikkerhet knyttet til egen kompetanse og til selve gjennomføringen og realiseringen. Jeg tror det er helt nødvendig i en utviklingsfase. En må tillate seg å å gå inn i en «boble» og modnes med ide og tanke og stole på det som skal skje. På den måten isoleres en for  andres meninger, eventuelle motforestillinger eller spørsmål som «hvorfor?» og «hvordan?». Når ideen er moden nok kan en åpne opp for denne type spørsmå, og tillate råd om veien til målet.

Hvor er vi? Hvor vil vi? Hvordan skal vi komme dit?

Hva har så vært min motivasjon? Min drivkraft? Frihet! Friheten til å få lov til å jobbe med folk og prosjekter som jeg brenner for. Ikke minst å overføre min kompetanse til andre som kan ha nytte av den i hverdag og i jobb. Jeg er både ydmyk og stolt, og gleder meg til fortsettelsen. Og når jeg da får en telefon om at » jeg trenger et godt råd til min virksomhet», så hopper jeg i taket. Yes!! Det er akkurat det jeg kan hjelpe med.

Solen skinner! Nyt dagen, for plutselig kommer regnet. Men det er helt ok det også. Ta imot regnet og dans med det, eller beskytt deg med regntøy og støvler om det er nødvendig. Det er opp til deg.

Lisbeth

About the author

Lisbeth A. Spies er utdannet Markedsøkonom fra BI, og snart ferdig sertifisert NLP Coach. Hun har erfaring som leder fra ulike bedrifter de siste 10 årene, sist som daglig leder for Haugesund Sentrum.