Mjuk

Mjuk

Mot harde hverdager?

Jeg har mjuknet med årene. Ikke bare i den fysiske kroppen (?), men også mentalt. I barndommen var jeg nok også relativt mjuk, men gradvis kledde jeg av meg den mjuke pelsen, for å passe inn i en stiv og stram business-suit. Det er vel en sannhet med modifikasjoner. Men når jeg snur meg og ser tilbake, så er det ingen tvil om at jeg gradvis har prøvd å tilpasse meg et samfunn med forventninger og krav. Egne ambisjoner og mål var viktige drivere, og anerkjennelsen kanskje enda større. Men kanskje også etterhvert min største fiende?

Foto: Tor Nilssen

Voksenlivet kan noen ganger utfordre oss på hva andre mener er rett og galt i forhold til hva vi kjenner på innerst inne i oss selv. Noen ganger kan vi miste oss selv ved å kun lytte til andre. Et godt råd skal en ikke forakte, og noen ganger må vi bare erfare dette på veien. Så kan det være vi tidvis mister kontakten med vårt eget indre kompass. Men det vil alltid være der tilgjengelig – i den mjuke delen av oss. Utfordringen er kanskje å ha tillit til dette kompasset. Tilliten til oss selv. Den lille stemmen som hvisker til oss, men som vi ikke alltid lytter til. Hva er riktig for meg? Det å spørre oss selv; hvem vil jeg bli? Og ikke hva vil jeg bli? Det vil gi en helt annen refleksjon. Vi er først og fremst et menneske, og ikke bare rollen vi lever i. Det å gå innover og lytte til hjertet og magen, som forteller oss så utrolig mye. Men tillater vi oss å stole på den? Er det ikke mer fornuftig og riktig å spørre andre? Vi har tillit til andre og ikke til oss selv?

I krisetider kan jeg selv kjenne at jeg trenger en dypere mening, noe viktigere og mer verdifullt å fokusere på. Vi har hatt ett år nå med krise i Norge. Permitteringer, sykdom, frykt, begrensninger, usikkerhet, frustrasjon, bitterhet, savn og sårbarhet. Noen av oss vil kjenne ekstra på at vi trenger felleskapet, og vi trenger å føle at vi har det godt inni oss. Kanskje konsekvensen av krisen blir at vi senker kravene til det materialistiske, statusen og egoismen? At fokuset blir å ta ekstra vare på folkene rundt oss, familie og kollegaer. Vi ser muligens selv forbi alle disse lagene som er smurt tjukt utenpå de fleste av oss, og lytter til lengselen og kjærligheten som bor inni oss. De mjuke verdiene. Hvem er jeg egentlig? Hvis jeg mister jobben min, statusen og pengene? En identitetskrise? Hva er det så igjen? Hva er egentlig viktigst for meg? Kanskje jobben er en viktig del av meg som menneske for at jeg skal ha det godt. Det er ikke så ofte vi tillater oss å stoppe opp for å stille disse spørsmålene? Det kan virke både egoistisk og rart? Og kanskje blir vi så satt ut av spill at vi ikke klarer å se verdien i noe som helst.

Nå er det nye tider i min virksomhet. Jeg har hatt Raadet by Spies nå i snart 5 år. Det er jeg veldig stolt av. Det startet med å realisere en drøm med egen bedrift, for å så utvikle innholdet i takt med meg. Jeg har vært åpen om tidligere at jeg har gått på noen smeller. For meg ser jeg på dette som nye muligheter til å reise meg igjen, koste av litt skitt og se fremover med litt nye øyne. Erfaring, erfaring, erfaring. Livet gir oss noen bulker og hinder på veien, men sånn er livet. Vi må bare lære av det. Jeg har alltid hatt en drive for å drive egen bedrift, men selve konseptet har ikke vært helt tydelig for meg. Etter å ha erfart å jobbe tett på mennesker i ulike roller og settinger, også som coach, ser jeg nå at mitt fokus fremover blir nettopp det: mennesker. Jeg brenner for mennesket.

Foto: Tor Nilssen

Med fokus på gode samtaler, verdier, veiledning og inspirasjon vil det nye navnet bli: MJUK. Jeg har flyttet inn i Strandgaten 168. Her har jeg malt vegger og tak i mjuke og behagelige farger, hentet inspirasjon fra nytt og gammelt, og forhåpentligvis skapt en stemning som gjør at folk trives. Jeg vil hjelpe bedrifter og privatpersoner med å løse opp i blokkeringer, både mentalt og fysisk. Bidra til økt arbeidsglede og livskvalitet. Med mine verktøy som yoga, pust, coaching og kurs, så kan jeg jobbe med hele mennesket. Små endringer kan gjøre store forskjeller.

Velkommen skal du være!

Mjuk hilsen

Lisbeth


About the author

Lisbeth A. Spies er utdannet Markedsøkonom fra BI, og snart ferdig sertifisert NLP Coach. Hun har erfaring som leder fra ulike bedrifter de siste 10 årene, sist som daglig leder for Haugesund Sentrum.