Hjertet banket og pulsen slo

21. januar 2014.

«Lite søvn i natt. Som flere netter tidligere. Planlagt workshop med reklamebyrå kl 08. En følelse av kaos i hodet. Alene på jobb. Umotivert. Håpløshet. Uoverkommelig. Ingen gnist. Uro. Negativ. Forsvarsposisjon. Ute med piggene. Ser ingen muligheter med nye ideer. Kjenner på stresset med flere oppgaver. Husker lite fra spaserturen til kontoret. Svartnet på kontoret. Mistet pusten og knakk sammen i gråt. Ble hentet. Husker lite fra legekontoret. Vanskelig å puste. Mange tårer. Uvel. Jeg kjenner hjertet banker og at pulsen slår. Resten av meg er satt på pause» – Fra Bra-boken.

I dag er det fem år siden jeg falt om på jobb og ble sykemeldt over lengre tid. Jeg ble utbrent. Det var en vei å gå, men tilslutt så måtte jeg ta et valg; aksepter eller gjør noe med det. Jeg valgte å gjøre noe med det. Jeg sa opp jobben, og tok meg en time-out. Dette var et veivalg som var avgjørende og viktig for meg. Med mine ambisjoner og ubevissthet, så kunne dette tempoet ha vedvart. Heldigvis gir kroppen beskjed om at den ikke vil være på denne karusellen lenger. Og noen ganger er det sånn at vi må få et kakk i hodet for å våkne for alvor. Det gjorde jeg definitivt. Men jeg måtte bruke tid.

TID er mitt viktigste verktøy i det livet jeg lever nå. Ha nok tid. Disponere tiden min riktig. Prioritere riktig. Ta meg god tid. Gi meg selv tid. Dele tid. Gi tid til andre. Jeg ønsker å inspirere andre til å ta riktige valg. Tiden vil være avgjørende for at de riktige valgene skal tas. – «Timing is everything».

21. januar er en merkedag for meg. En emosjonell dag, men også en viktig påminnelse om at jeg fikk muligheten til å velge. Og jeg øver meg fortsatt på å være lojal mot egne verdier. For det er det det handler om. Det vi ikke dør av blir vi sterkere av. Jeg er definitivt sterkere og klokere nå. Vi lærer mens vi lever.

Hvis du kunne velge, hva ville du da ha valgt?

Varm hilsen,

Foto: Kristoffer Vincent Hansen
Foto: Kristoffer Vincent Hansen

Lisbeth

About the author

Lisbeth A. Spies er utdannet Markedsøkonom fra BI, og snart ferdig sertifisert NLP Coach. Hun har erfaring som leder fra ulike bedrifter de siste 10 årene, sist som daglig leder for Haugesund Sentrum.