Heine Totland

Heine Totland

Heine Totland er en av mine flotte forbilder i prosjektet mitt kalt; «Det var en gang et menneske«. Nå har jeg hatt gleden av å intervjue mennesker fra 3 år til 87 år, og med helt ulik bakgrunn. Den komplette storyen vil jeg formidle i sin helhet på en eller flere arenaer i nær fremtid. En av menneskene jeg har snakket med er Heine.  Jeg er derfor utrolig stolt av å kunne presentere han her. Det handler om verdifulle mennesker, refleksjoner, verdier og deres valg. Her kan du lese et lite utdrag av det intervjuet:

 

«Jeg er meg selv fordi?»

Fordi eg har lov til å utvikle evnene mine og få det erfaringsgrunnlaget eg har i dag. Eg er ein ganske anna person i dag enn eg var for 25 år sida. Folk kan forandra seg.

«Hva tenker du om livet?»

Respekt for andre mennesker uansett kultur, farge, rase, livssyn, interesser. Men ein må kunne ta ein diskusjon med åpent sinn, uten å dømme. Og så synes eg barn må få eit instrument før idretten tar dei.

«Hva er det kjekke med det du holder på med?»

Å spre glede, lage gode øyeblikk og få folk til å reflektere. Samt at eg har  veldig morsomme kollegaer. Å få reise rundt heile verden og tjene til livets opphold slik. Men og å få eksponere barna for verden i all sin prakt og all sin gru. Skal mine barn få oppleve å bu femstjerners i Dubai, så skal dei bu i ei jordhytta i Malawi og. Min hobby er å lage mat. Det er min yoga, eller meditasjon. Elsker å lage gode måltider.

«Hva er du redd for?»

Negativitet, hat, intoleranse, destruktive mennesker, naturkatastrofer, vold og religion.

«Har du noen ønsker? Savn?»

Har aldri tenkt på den måten. Ambisjoner er egentlig oppskrytt synes eg. Eg «gønne på» best eg kan i livet, og prøver å leve så godt og så intenst eg kan. Savner meir tid, meir fred og meir sol.

«Hva tenker du om barn, ungdom og karriere-mennsker?»

Elsker barn! Elsker ungdom. Karriere er kjedelig. Mennesker er interessante, i alle sine faser og fasonger. Mennesker rører meg.

«Har du eller noen gode råd?»

Til barn: Høyr på dine foreldre, dei vil deg vel. Lek masse, bruk sånn passe med tid på skulearbeid. Lær deg eit instrument.

Til ungdom: Følg hjertet og magefølelsen. Ikkje høyr på dei voksne. Det er din jobb å være i opposisjon. Du trenger ikkje forholde deg så masse til begrepet fornuft. Det er laga av skikkelige kjedelige og kjipe voksne. Egentlig sky det som pesten.

Til voksne: Ha det gøy! Vær en fantastisk kollega og medarbeider. Vær inspirert og inspirerande så ofte du kan. Og ikkje vær redd for å være ufornuftig. Hopp i det! Ta sjangser. Tryn med glede! Ein lærer meir av å mislykkes en å lykkes, så ikkje vær så redd for det.

 

Heine Totland

 

«Hva tror du på?»

Mennsker, kjærleik, musikk, litteratur, kunst, inspirasjon. Slike ting som ikkje er så forbaska målbart. Som ein fantastisk sang.

 

Takk for praten Heine!

 

Om du ønsker å høre hele foredraget mitt om «det var en gang et menneske», så kan du klikke deg inn på denne linker her: Det var en gang et menneske.

Hilsen

Lisbeth

 

 

About the author

Lisbeth A. Spies er utdannet Markedsøkonom fra BI, og snart ferdig sertifisert NLP Coach. Hun har erfaring som leder fra ulike bedrifter de siste 10 årene, sist som daglig leder for Haugesund Sentrum.