Et foredrag om mennesker

Et foredrag om mennesker

Mennesker inspirerer meg. Jeg har i en lengre periode jobbet med et prosjekt som har fått tittelen: «Det var en gang et menneske». Om kort tid vil dette være et tilgjengelig foredrag. For meg er det utrolig inspirerende å belyse mennesker i ulike livsfaser eller kontekster, alder, bakgrunn og kjønn. Jeg har derfor intervjuet mennesker i alle aldre fra 3 år og opp til 87 år med nøyaktig de samme spørsmålene. Og det handler om «livet».

Barnet Lisbeth

Lisbeth 4 år.

Jeg har en overbevisning om at mange av oss lever relativt ubevisst igjennom et helt liv. Vi vokser gjerne opp med et verdisett og en oppdragelse, og går inn i ungdommen og det voksne liv og «mister oss selv» litt. Dette gjerne pga ytre forhold som status, popularitet eller annet ytre. Det kan også være at arbeidsgiveren ikke kjenner på det ansvaret med å ivareta hvert enkelt menneske, eller en ubevissthet eller uvitenhet om viktigheten av det. Et større konsulentselskap med 160 000 ansatte i hele verden har forstått viktigheten av å ha et felles verdisett for alle de ansatte. De har som en del av deres mål- og strategiplan nylig integrert og implementert fem nye verdier basert på analyser, ønsker og behov fra alle de ansatte.

 

Hvem er jeg? Hva er viktig for meg, egentlig?

Etter å selv ha kjent på hvordan det er å gå på kompromiss med egne verdier ubevisst over lang tid, så har jeg erfart hardt og brutalt hvordan dette påvirker oss mennesker i hverdagen. Jeg reagerte selv med at kroppen fysisk kollapset på jobb, og fikk sterke signaler på at dette ikke gikk lenger. I etterkant av dette har jeg tatt en NLP coach-utdannelse, som gjør at jeg nå kan sette dette i system og bruke verktøyene til å hjelpe andre bedrifter eller mennesker med lignende utfordringer. I tillegg til at jeg har ledererfaring, så tenker jeg at min kunnskap om verdibasert ledelse ønsker jeg å dele med andre. Jeg samler derfor mine analyser, teorier og refleksjoner sammen med min egen private  historie gjennom et inspirerende foredrag.

 

I tiden fremover vil jeg dele noen av mine fantastisk ambassadører for prosjektet mitt. Dette er mennesker som er for mange et forbilde, har en spennende historie, men er først og fremst også et helt vanlig menneske. Jeg håper du blir inspirert, og at vil følge med på resten.

 

Do you know your people? And do you love them?  – Mor Theresa

MotherTheresa

 

Ta gjerne kontakt. Ønsker deg en fantastisk start på uken!

Lisbeth

About the author

Lisbeth A. Spies er utdannet Markedsøkonom fra BI, og snart ferdig sertifisert NLP Coach. Hun har erfaring som leder fra ulike bedrifter de siste 10 årene, sist som daglig leder for Haugesund Sentrum.