Bjørn Andrè Widvey

Bjørn Andrè Widvey

I møtet med andre mennesker, så er jeg ofte nysgjerrig på hvilket liv de lever. Nå har jeg hatt gleden av å snakke med mennesker i alle aldre, og med ulik bakgrunn. Den komplette storyen vil snart bli formidlet. Men først ønsker jeg å dele noen av mine fantastiske møter med disse menneskene her. Jeg har tidligere delt historien til Heine Totland.  En av mine forbilder heter Bjørn Andrè Widvey. Les hva han tenker om livet, verdier og hvilke valg han har tatt. Noen gode råd kommer også godt med på veien. Les og nyt!

 

Jeg har alltid levd livet med forutsetningen at det skal være gøy. Det har alltid vært viktig for meg å kunne glede meg til å gå på jobb. Det har  jeg fått til i hele mitt voksne liv. Jeg har nok ikke tatt de strategisk smarteste valgene mht utdannelse, heller ikke på arbeidsmarkedet. Men jeg har forsørget meg selv siden jeg var 19, og har alltid hatt tak over hodet, leiet eller eiet – Bjørn Andrè, 41 år.

 

Jeg er meg selv, fordi….

Folk rundt meg har armslag nok til å gi meg den plassen jeg trenger. Jeg er også meg selv og tørr å være det fordi jeg nok har en medfødt evne til å gi litt balla i hva folk måtte mene om meg og mitt.

 

Om livet

Jeg skjønner ikke hvorfor folk er så opptatt av hva som skjer etter døden, det er jo det eneste vi ikke vet noe om. Det forundrer meg ofte at det ikke er like mange spørsmål om livet, som vi faktisk kan gjøre noe med. Jeg tror heller ikke på at ting skjer for en grunn, eller at du får som du fortjener eller ikke. Men jeg tror at ved å være et godt menneske tiltrekker du deg også av godhet. Jeg tror også at det meste av livet kan trenge et ekstra smil eller noe å le av. Det løser mye!

 

Hva er det som er så gøy med det du holder på med?

Jeg har hele mitt yrkesaktive liv jobbet kreativt. Det har vært stor bruk for min fantasi og tiltakslyst. Har også erfart at når det bli jevnlig stimulert blir det mindre jobb med det, og mye kommer av seg selv. Ideer, forslag og tanker.

 

BAW

 

Redd for?

Om noe er jeg for å bli ensom. Ikke å være alene, men for å ikke kunne tilbringe tid med mennesker når jeg måtte ønske det eller ha behov. Jeg er også redd for at den store verden stopper opp en dag. Et stort lysende neonskilt kommer ned fra himmelen med lyd og fanfare, og på skiltet står det med skrikeskrift: «DU ER AVSLØRT!». Altså at jeg ikke kan noe av det jeg gir meg ut for å kunne  eller å få betalt for å utføre, men jeg regner den muligheten med skiltet for heller liten.

 

Hva tenker du om andre?

Ordtaket «youth is wasted on the young» blir mer og mer sant for meg. Heldigvis er den tiden fremdeles en tid for unge ti lå leite, prøve og feile uten all verdens konsekvenser. Karriere er et ord jeg ikke har noe forhold til. Jeg tenker hva du har lyst til å jobbe med som gir deg nok penger til det livet du vil ha og trenger.

 

Hvilke råd har du å gi til de som er på vei inn i livet? Barn, ungdom og voksne?

Gjør det du kjenner er rett.

Hør på mange folk og deres råd. Plukk ut det du synes passer for deg.

Alle mener mye om alt, men ingen eier sannheten.

 

Hva tror du på?

Det gode i mennesker.

 

Takk for praten Bjørn André.

 

Om du ønsker å høre hele foredraget mitt om «det var en gang et menneske», så kan du klikke deg inn på denne linker her: Det var en gang et menneske.

Lisbeth

About the author

Lisbeth A. Spies er utdannet Markedsøkonom fra BI, og snart ferdig sertifisert NLP Coach. Hun har erfaring som leder fra ulike bedrifter de siste 10 årene, sist som daglig leder for Haugesund Sentrum.