Å rykke tilbake til start

Å rykke tilbake til start

Jeg er tilbake i Oslo. Her startet jeg min utdannelse på BI – Norges Varhandelens Høyskole i 1996. Jeg var ambisiøs og målrettet. Jeg skulle bli kremmer, sjef og lede et stort selskap. Markedsføring var mitt fag, og dette ønsket jeg å fordype meg enda mer i. Det ble også fortalt at næringslivet headhuntet elever fra denne skolen. Rimi Hagen, Rema Reitan og Petter Stordalen hadde gått samme skole Wow! Jeg var solgt.

Så sitter jeg nå på en kafe i Vika i Oslo, som var mitt knutepunkt i det meste jeg gjorde i min 10 års periode i Oslo. Her har jeg utsikt til der jeg ferdet mest; Nasjonalteateret, treningssenteret, tidligere arbeidsplasser, spiseplasser og utesteder. En spennende og kriblende følelse.

Nå er jeg 41 1/2 år og jeg er på vei inn i en ny studieperiode. Med over 20 års erfaring stiller jeg sterkere, klokere og tryggere. Men frykten sitter fortsatt litt i kroppen. Frykten for å feile eller å dumme meg ut. Eller sitter den muligens i hodet? Jeg kjenner den uansett i magen. Det er ikke motstand i denne frykten, men mer en skrekkblandet fryd. Hvorfor i all verden sitter jeg her? Kunne jeg ikke bare…

Da må jeg spole litt tilbake igjen. Ca 9 måneder. Nei, jeg er ikke gravid. Jeg ha muligens gått svanger med noe? Men jeg har verken hatt kjennskap til kjønnet, eller hva i all verden som var der inne. Følelsen om at dette var riktig, var likevel tilstede. Umiddelbart! Iallefall etter at de første tre månedene med kvalme og oppkast hadde gitt seg, samtaler med terapeuter og en kraftig opptrening. Jeg opplevde å blir utbrent en gang til. Første gang var i starten på 2014. Når var vi i starten på 2019. Er det et mønster? Også denne gang kom det like brått og brutalt på meg, som det gjorde sist. Tung pust, vondt i brystet og mange tårer. Fullstendig knust.

Tankefull

Etter utallige timer med terapi, selvcoaching, meditasjon, yoga og turer i naturen, så kom gnisten gradvis tilbake. Jeg meldte meg på en Yoga-workshop på Bømlo. Hadde ikke lyst. Prøvde å avbestille, flykte, finne på alle mulige unnskyldninger. Men før jeg visste ordet av det, så var jeg på Bømlo. Jeg ble frelst (er det lov å si?). Her hører jeg til. Her kan jeg være meg. Ingen krav eller forventninger. Ingen ambisjoner. Bare være. Jeg pustet og bevegde meg i takt med egen kropp og takt. Hodet ble klarere. Det skjedde noe… Så meldte jeg meg på flere workshops.

Jepp! Jeg skal bli yogainstruktør. Beslutningen ble tatt en gang i sommer. For en lykkefølelse!! Tilbake til denne graviditeten. Følelsen av at en må holde på en hemmelighet en liten stund til det er 100 % sikkert. Når nyheten ble sluppet, så hadde jeg lyst til å rope det ut til hele verden. Sjelden har jeg kjent på en sånn lykkefølelse. Det er mulig jeg kan sammenligne det med mine tre vellykkete svangerskap og å ha skapt tre vakre jenter på nå 14, 7 og 4 år. Takknemlighet er det jeg kjenner på umiddelbart. Kanskje dette er min nye baby? Ikke vet jeg.

For første gang i livet går jeg inn i en 9 måneders utdannelse uten en plan. Folk spør meg; hva skjer nå? Hva skal du? Jeg har ikke noe svar. For første gang kan jeg si med hånden på hjerte, og et smil om munnen: jeg aner ikke?! Og jeg må faktisk le litt. Uten ambisjoner? Nei, jeg er bare åpen for det som måtte skje. Hva skjer om en går inn i noe uten en plan? Hva åpner seg eventuelt av muligheter da? Er det naivt? Jeg vet ikke. For meg er det en frihetsfølelse. Og akkurat nå velger jeg å lytte til mine behov, og følge MIN drøm. Ingen andre sin drøm. Det er krevende, men fy søren så deilig det er også. Nå kan alt skje.

Jeg skal drikke opp min chai latte (som jeg elsker), og spasere gjennom slottsparken og opp til Katarinahjemmet på Majorstuen. Her skal jeg bo i tre netter. Og klokken 1500 starter jeg min utdannelse som yogainstruktør på Axelsons. To be continued..

Varm hilsen

Lisbeth 


About the author

Lisbeth A. Spies er utdannet Markedsøkonom fra BI, og snart ferdig sertifisert NLP Coach. Hun har erfaring som leder fra ulike bedrifter de siste 10 årene, sist som daglig leder for Haugesund Sentrum.